Kategorier
Friluftsliv

Stien ved Svartsjøen forbedres

Kristin Lund Austvik (Kvikne Utmarksråd), Trygve Estensgård (grunneier) Kari Nystuen (grunneier) og Eli Grete Nisja (Forollhogna Nasjonalparkstyre) la steinheller på stien og planla nye treklopper i strålende oktobersol. Foto: Kari Nystuen

Stien som starter ved Gamma ved Svartsjøen og går opp til Ruv ligger i et myrlendt terreng, og det er vanskelig å gå der uten å bli bløt på beina. Derfor har grunneierne, Utmarksrådet og Nasjonalparkstyret bestemt seg for å gjøre noe med det, og det vil bli lagt en blanding av steinheller og treklopper på de bløteste partiene ved sjøen.

Arbeidet med å legge steinheller er kommet i gang, og forhåpentligvis vil stien bli ferdig i løpet av forsommeren neste år.

En tur opp til Ruv kan varmt anbefales til de som har høstferie i kommende uke, og særlig hvis det blir sol og klarvær. Da kan man se langt og beskue mange flotte topper med toppfinneren.

God høstferie – og God Tur!

Stien opp til Ruv ble etablert i 2014, og Torgeir Svergja konstruerte og satte opp toppfinneren samme året.